Зеленський вважає, що партнери повинні підтримувати удари у відповідь по території РФ

Зеленський вважає, що партнери повинні підтримувати удари у відповідь по території РФ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що міжнародні партнери мають підтримувати удари у відповідь по інфраструктурі на території РФ.

Про це він сказав на спільному з Президентом Фінляндії Александром Стуббом брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже дякуємо різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують. І це дуже важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі порушують питання щодо ударів по НПЗ (на території РФ - ред.), на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні об'єкти, по військових аеродромах РФ і на захоплених українських територіях... Для того, щоб зрештою зрозуміти, як вижити в Харкові, як людям жити без світла, без води, треба приїжджати, дивитись, а потім уже щось засуджувати або не засуджувати», - заявив глава держави.

Він наголосив, що Росія не розуміє нічого, окрім сили.

Читайте також: Президент Фінляндії про удари по російських об'єктах: Росія розуміє лише силу

«Всі засудження щодо незаконної окупації наших територій, ударів по нашій енергетиці, підривів нашої інфраструктури, наших гідроелектростанцій тощо, не привели до зменшення атак Російської Федерації. Тобто це говорить про те, що ці люди розуміють тільки одне - що після їх дій потім є потужна відповідь. Тому я вважаю, що навпаки, наші західні партнери повинні підтримувати українську відповідь», - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня співробітники ГУР МОУ атакували дронами завод з виробництва дронів Shahed і нафтопереробну інфраструктуру у Татарстані. Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа.

В ООН засудили удар по заводу з виробництва дронів-камікадзе, назвавши його «цивільною інфраструктурою».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-