Стефанчук обговорив з головою Національних зборів Франції оборонні потреби України

Фото

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляє, що Україна розраховує на започаткування довгострокових проєктів із французькими компаніями оборонно-промислового комплексу.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку Стефанчука у Фейсбуці, він обговорив з головою Національних зборів Французької Республіки Яель Брон-Піве співпрацю у оборонній сфері, а також можливі довгострокові проєкти із французькими компаніями ОПК.

Голова ВР подякував за підтримку, яку Франція надає Україні, та наголосив на важливості підписаної угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією.

Стефанчук зазначив, що розраховує на подальше постачання озброєння та військової техніки, а також на започаткування довгострокових проєктів із французькими компаніями оборонно-промислового комплексу.

Читайте також: Стефанчук і представники групи Європарламенту Renew Europe обговорили євроінтеграцію України

Особливу увагу він приділив оборонним потребам України, акцентував на необхідності захисту повітряного простору України і додаткових систем ППО, далекобійних ракет, авіаційної підтримки України та посиленні спроможностей тактичної авіації.

Стефанчук також подякував за рішення Франції про замороження російських активів.

“Зараз важливо знайти правовий механізм для спрямування цих активів на відновлення України та відшкодування Україні збитків”, - сказав він.

Також сторони обговорили шлях України до Євросоюзу і НАТО, реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної асамблеї Франції Яель Брон-Піве виступила у Києві на засіданні Верховної Ради.

Фото: Стефанчук, Фейсбук