На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання налічує понад 70 тисяч - Гуменюк

На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання оцінюється у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Вороже угруповання, що намагається відкинути Сили оборони з лівого берега, постійно змінюється у кількісному та якісному складі. Тому що, потерпаючи від невдалих штурмових дій, вони втрачають у кожній штурмовій групі до 70% особового складу. І підрозділи змушені постійно маневрувати і перекидатися на різні напрямки. Загальне угруповання ворога на лівому березі оцінюється у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Британська розвідка оцінила ситуацію на східному та південному напрямках фронту

Вона уточнила, що не всі вони зосереджені вздовж лінії фронту, а й знаходяться у глибших тилах звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Гуменюк також повідомила, що обстановка на лівому березі дуже складна, зокрема у тому, що динаміка ворожих штурмів виснажує.

“Якщо позаминулої доби це було лише три спроби штурмових дій, то минулої вони активізувалися до 13 таких спроб”, - зауважила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь”.

Вона зазначила, що сталою залишається традиція невикористання ворогом бронетехніки.

“Росіяни усвідомлюють, що той період часу, який ми утримуємо ці плацдарми і працюємо над їх розширенням, очевидно спрямований на їх подальше укріплення і наше просування. Вони намагаються нам перешкоджати в цьому, а ми робимо свою роботу”, - додала Гуменюк.

Читайте також: У російських штурмах на півдні відбувається «тахікардія» - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, російські війська посилили використання дронів на півдні України. Так, за добу там фіксується понад 80 одиниць.