Україна в ОБСЄ розповіла про втрати Росії: 400 солдатів на кілометр

Російська армія втрачає в середньому близько 400 своїх солдатів для просування на один кілометр української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Маючи значну перевагу як у живій силі, так і в озброєнні, російські війська, тим не менш, продовжують зазнавати значних втрат. У середньому російські збройні сили втрачають 400 солдатів на кожен кілометр просування", - сказала вона.

При цьому одночасно з наземними операціями російські збройні сили продовжують атакувати Україну, завдаючи повітряних і ракетних ударів по цивільному населенню. За словами Костенко, лише за два місяці, протягом грудня-січня, російські війська випустили понад 600 ракет і 1000 БПЛА типу Shahed по цілях по всій Україні.

Між тим, наголосила дипломат, попри задіяні наявні ресурси, "Російська Федерація не досягає прогресу в досягненні своєї імперської мети – демонтажу української державності та знищення української нації".

Заступниця очільника української місії в ОБСЄ підкреслила, що військова допомога Україні "має вирішальне значення для успіху наших зусиль із захисту країни від російського вторгнення". "Важкі броньовані машини, в тому числі танки, сучасні системи протиповітряної оборони та бойові літаки необхідні для захисту цивільного населення та звільнення суверенних територій України. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за допомогу у підвищенні боєздатності України", - сказала вона.

Читайте також: Втрати РФ в Україні: журналісти встановили імена понад 43 000 військових

Костенко також вказала на те, що Україна найбільше прагне закінчити війну, "однак мир, якого ми прагнемо, не дається будь-якою ціною".

"Мир, якого ми прагнемо, може бути досягнутий лише за умови повного відновлення принципів, викладених у Статуті ООН, принципів, які погодилися поважати всі суверенні країни світу. Мир, якого ми прагнемо – це відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів і повне виведення російських військ", - заявила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗС України, станом на ранок 31 січня орієнтовні втрати російських військ становлять близько 385 тисяч осіб.