Збереження Україною виходу до Чорного моря у Кремлі оцінюють як загрозу - ГУР

Утвердження прозахідного розвитку та збереження виходу України до Чорного моря оцінюється Москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до проблем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Військово-політичне керівництво, використовуючи власну оцінку становища України, планує подальші бойові та спеціальні дії у межах війни проти України”, - зазначають в ГУР.

Так, у Кремлі акцентують увагу на скороченні фінансової допомоги для України з боку держав-партнерів. Водночас радники вождів терористичної Росії застерігають від думки, ніби західна допомога наступного року припиниться.

Як наголошують у розвідці, утвердження прозахідного вектору розвитку та збереження виходу України до Чорного моря оцінюється Москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до “ще більших проблем”.

Тотальну огиду і зневагу до РФ в українському суспільстві росіяни характеризують як особливу небезпеку.

Зокрема в Росії вважають критичним для себе перехід російськомовних громадян України на українську мову.

Читайте також: Кремль прагне підірвати підтримку України Францією - The Washington Post

Суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок повномасштабного російського вторгнення, є джерелом глибокої фрустрації вождів у Кремлі.

Як зазначили у ГУР, аби знову привабити колишніх прихильників Росії серед українців, московські “стратеги” наголошують на необхідності представити ”образ будущєго для украінцев прі разних сценаріях “СВО”.

Що саме мають на увазі в Кремлі - не уточнюють, але наголошують, що вирішити проблему всередині України на користь Росії можна тільки “кардинальной смєной еліт і сіловимі чісткамі”, підкреслюють в розвідці.

Водночас, росіяни вважають, що довга війна в Україні при нинішній конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації всередині самої Росії, тож, схоже, у 2024 році держава-агресор посилить репресивну внутрішню політику, наголошують в Головному управлінні розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ГУР, Росія вважає за необхідне зруйнувати єдність всередині України, зокрема шляхом проведення кількох гібридних підривних кампаній.