У базу «Воєнний злочинець» внесли вже майже 250 тисяч загарбників і колаборантів

На обліку в інформаційній спецбазі «Воєнний злочинець» знаходяться вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

«Ми створили та постійно наповнюємо інформаційну спецбазу «Воєнний злочинець». Нині на обліку вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів», - наголосив Клименко.

За його словами, поліцейські відкрили вже понад 105 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії, з них понад 90 тисяч - порушення законів та звичаїв війни.

Клименко зазначив, що переважна більшість проваджень передана за підслідністю до Служби безпеки України. Однак деякі великі кейси - як от звірства загарбників проти цивільних у Бучі та Ірпені - в розслідуванні слідчих поліції.

Читайте також: Прокуратура просить для головного ката «Ізоляції» 15 років - адвокат

Він додав, що МВС співпрацює з іноземними колегами, ділиться інформацією каналами Європолу та Інтерполу.

«Щодня робимо все можливе, аби Росія понесла відповідальність. Аби жоден окупант не уникнув правосуддя», - зауважив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні напрацьовано законодавчі ініціативи щодо створення реєстрів шкоди життю та здоров’ю, завданої українцям розвʼязаною РФ війною, окрему увагу приділено питанню дітей.