Міноборони пропонує спростити закупівлю «цивільних дронів»

Міністерство оборони України підготувало постанову, яка дозволить державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення (дрони DJI та Autel, FPV-коптери) без жодних додаткових регуляцій.

Про це повідомляється на сайті МОУ, передає Укрінформ.

"Міністерство оборони України підготувало постанову, яка дозволить державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення (дрони DJI та Autel, FPV-коптери) без жодних додаткових регуляцій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до цієї постанови Міністерство оборони та військові частини нарешті зможуть купувати «цивільні дрони», які класифікуються як дрони тактичного рівня.

Читайте також: Перерозподіл «військового» ПДФО дасть додаткові 96 мільярдів на дрони та іншу зброю - Шмигаль

Відповідний документ з постановою Міноборони передає до Кабінету міністрів України для затвердження та підписання.

"Очікуємо на швидке прийняття та впровадження постанови. Чуємо запити від військових і робимо все, щоб їх вирішити", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Україна разом з іноземними партнерами вже виготовляє безпілотник-камікадзе, який здатен літати на 1000 кілометрів. Сили оборони України замовляють ці апарати.

У Комітеті Верховної Ради з нацбезпеки закликають збільшити кількість центрів підготовки операторів БПлА. Міністерство оборони України вже завізувало директиву щодо збільшення кількості таких навчальних центрів.