Лимансько-Куп’янський напрямок: росіяни зосередили зусилля у районі Новоселівського

Бійці Східного угруповання військ ЗСУ на Лимансько-Куп’янському напрямку за добу знищили 63 загарбників, кілька вантажівок, міномет і станцію радіоелектронної боротьби «Стриж-3».

Про це керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На Лимансько-Куп’янському напрямку нам вдалося знищити 63 окупантів, а також 5 вантажівок, 1 позашляховик, 1 міномет 82-го калібру і цікаву станцію РЕБ «Стриж-3», яка використовувалася для придушення роботи наших БпЛА та зв’язку на цьому напрямку», - сказав Євлаш.

За його словами, на Східному напрямку ситуація дуже динамічна, окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ.

Читайте також: Прикордонники знищили на Купянському напрямку сховище боєприпасів росіян

«Зокрема, за минулу добу відбулося 24 бойові зіткнення з противником. Понад 1200 разів противник гатив по позиціях наших захисників у смузі відповідальності Східного угруповання військ», - зазначив речник.

За його словами, загарбники не полишають намірів прорвати українську оборону, проте безуспішно.

«Завдяки нашим грамотно спланованим діям, а саме інженерним укріпленням і мінно-вибуховим загородженням, противник як риба об лід б’ється об нашу оборону, зазнаючи великих втрат і відходячи назад», - наголосив Євлаш.

Читайте також: Росія за добу майже 600 разів обстріляла позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Він зауважив, що українські військові постійно знищують важку броньовану техніку і танки ворога. Загарбники намагаються знайти слабкі ділянки в обороні ЗСУ та зосереджують "колосальні зусилля, підтягують свої резерви та намагаються безуспішно завдавати ударів з метою прорвати нашу оборону", зазначив речник.

За його словами, зараз росіяни зосередили зусилля у напрямку Новоселівського, де вони за минулу добу застосували свою артилерію 117 разів.

Як повідомлялося, на Лиманському та Куп’янському напрямках точаться важкі бої.