Рух між Голою Пристанню та Кінбурнською косою заборонили, аби перегнати техніку - ОК «Південь»

Російські загарбники заборонили переміщення цивільних осіб між Голою Пристанню та Кінбурнською косою у період з 15 до 26 серпня, щоб не було витоку інформації про потужне переміщення ворожої техніки та перекидання військ.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи заборону окупантами переміщення цивільних осіб між Голою Пристанню та Кінбурнською косою у період з 15 до 26 серпня.

«Ця заборона більше стосується географічної особливості цього району, тому що це підступ до островів, це дельта Дніпра там, де окупантам дуже неспокійно, там, де вони намагаються маневрувати диверсійно-розвідувальними групами, відповідно, ми ведемо дуже потужну контрбатарейну боротьбу, щодня знищуючи від 1 до 5 човнів, на яких вони маневрують. Що стосується цього району і цих дат, вірогідно, це пов’язано з ротацією підрозділів, тому що буде переміщення техніки, вони переорієнтовують свій вогонь зокрема і в напрямку Кінбурнської коси для підтримки тих підрозділів і переключення уваги Сил оборони на той напрямок, тому що дуже суттєво потерпають на інших. У такому сенсі вони можуть якраз вживати такі поліцейські заходи впливу на місцеве населення, обмежуючи доступ, щоб не було витоку інформації про кількість і обсяги, напрямки переміщення ворожих сил», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Кораблі РФ у Чорному морі в тривожному очікуванні «Малюка» - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, у Голій Пристані на Херсонщині військові РФ під приводом підготовки міста до бойових дій почали виселяти місцевих жителів із власних домівок, при цьому загарбники мародерять.