Юсов - про обміни: Найближчим часом очікуються добрі новини

За час повномасштабної війни відбулося 48 обмінів полоненими, триває робота над організацією наступних.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Станом на зараз уже відбулось 48 обмінів, 2598 полонених захисників і захисниць, а також цивільних повернуто з російського полону. Робота над наступними триває. Ми чекаємо, що найближчим часом будуть добрі новини для родин наших захисників», - сказав Юсов.

Він також зазначив, що серед російських військовополонених є особи, які висловили бажання перейти на бік України. «Такі випадки є», - сказав представник ГУР.

Юсов не назвав кількості цих полонених, але зауважив, що серед них є представники як молодшого, так і старшого офіцерського складу.

Своєю чергою речник проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко зауважив, що більшість із тих, хто здається у полон, становлять рядові. «Але є і вдосталь офіцерів. Здаються і по одному, і групами, і разом з офіцерами, і зброєю», - сказав він.

Читайте також: У Росії щомісяця мобілізують близько 20 тисяч осіб - розвідка

Як повідомлялося, «Хочу жить» - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям з РФ безпечно здатися в полон.