Сили оборони знищили під Бахмутом іще вісім російських складів із боєприпасами

Упродовж минулої доби Сили оборони України знищили під Бахмутом 95 російських загарбників, ще 187 - поранили.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

“За цю добу було знищено 95 окупантів на Бахмутському напрямку, 187 поранено, 3 взято в полон. Також знищено багато ворожої техніки: 2 танки, 3 БМД, 3 БМП, САУ “Гвоздика”, 5 гармат, 2 протитанкових ракетних комплекси, 1 станція РЕБ “Борисоглебськ”, зенітна гармата С60, а також БПЛА “Орлан 10”, 3 дрони-камікадзе, 8 складів з боєприпасами і 1 склад паливо-мастильних матеріалів”, - повідомив Череватий.

Коментуючи інформацію щодо успішних дій українських захисників в районі Андріївки, речник зазначив, що будь-які взяті населені пункти навколо Бахмута дозволяють завершувати операцію з оточення Бахмуту і витіснити або взяти в кільце ворога.

Читайте також: Бійці ЗСУ на Бахмутському напрямку знищили два російські РЕБи

Череватий також повідомив, що під Бахмутом українські військові максимально ефективно використовують всю наявну лінійку боєприпасів, наданих міжнародними партнерами.

Водночас Лимано-Купянський напрямок залишається, за словами Череватого, лідером за кількістю ударів ворога.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони змусили росіян відійти з позицій у районі Андріївки

“Цей напрямок залишається лідером по артилерійських ударах ворога. 601 раз ворог обстріляв наші позиції з усіх типів та калібрів артилерії. Відбулося 5 ворожих штурмів та 22 авіанальоти. Ворог втратив 23 окупанти вбитими, 108 пораненими. Також було підбито 3 ворожих танки Т-72, 2 гармати Д-30, 4 міномети, легкий броньований тягач, а також БПЛА, польовий склад боєприпасів та 2 автомобілі”, - поінформував Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 25 липня, морські піхотинці Військово-морських сил України знищили на сході російський ударний гелікоптер Ка-52.

Фото: AA