Кириленко: Ми сподіваємось на репарації від Росії, це трильйони доларів

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявляє про сподівання на репарації від Росії, які становитимуть трильйони доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на питання, чи сподівається він на репарації Росії, і чи можна про це щось казати вже в цифрах.

«Ми сподіваємось і робимо все для цього. Загальної цифри ще не має. Але, звичайно, це трильйони доларів, і для кожної області вони будуть окремо. Основа репарацій буде підтверджена після завершення всього комплексу розслідування, на це необхідно багато часу», - сказав очільник області.

Читайте також: Україна очікує, що рішення Міжнародного суду ООН виявить порушення РФ двох конвенцій

Він пояснив, що приймати це рішення будуть у Міжнародному кримінальному суді (МКС), і від підтвердження цих доказів саме суддями МКС надалі буде залежить не тільки пред’явлення цього позову, а і стягнення у Росії коштів у майбутньому.

«І стягнення буде не тільки добровільним... Але повинна бути дотримана законна і чітка процедура, що стосується суми збитків», - зазначив Кириленко.

Читайте також: Майбутні репарації Росії мають відшкодувати збитки через «каховський» екоцид – Україна в ОБСЄ

Він додав, що ми від ворога не будемо вимагати зробити те, що в нас було не добудовано до того, як той вдерся в Україну, а вимагаємо кошти для відновлення тільки того, що ворог зруйнував.

«Так, це довгий буде процес. Узагалі, дай Боже, щоб нашого віку вистачило, щоб наші діти вже жили у відродженій Україні», - констатував керівник ОВА.

Читайте також: Павло Кириленко, керівник Донецької обласної військової адміністрації

Як повідомлялося, багато регіонів України перебувають під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та адміністративні будинки, підприємства, школи, лікарні, різні інфраструктурні об’єкти країни.