Залужний про затоплення «москви»: Обов’язково доберемося і до решти, питання часу

Україна мала незначний шанс для потоплення крейсера «москви» і не втратила його, а також продовжуватиме роботу з ліквідації російського флоту.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Генерал», яке транслювалося в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє Укрінформ.

«Нас цікавило як військових зниження, а у перспективі й повністю позбавлення Чорноморського флоту російської федерації будь-якої активності у Чорному морі. Для цього у нас були деякі можливості й для цього у нас був, скажемо так, досить невеличкий шанс ці можливості використати. Потоплення самого крейсеру «москва», звісно, має для нас у тому числі й стратегічне значення, адже все ж таки це був носій крилатих ракет. Але, відповідаючи на питання, чи повністю ми виконали свої плани, то хочу сказати, що поки що ні, таку роботу ми продовжуємо. Ми обов’язково доберемося і до ... «Ессена», і до «Самуми» і до решти, питання часу», - зазначив Залужний.

Читайте також: Збиття “Кинджала”: ЗСУ відправили в нокаут російські техніку і пропаганду

За його словами, військові зробили свою роботу, яку мали зробити, а для українців потоплення «москви» дійсно мало значення для підняття духу.

«Крейсер «москва» - це, як величезні колони, які рухалися в бік Київської області: небоязнь супротиву, неможливість уявлення того, що друга армія світу може бути кимось уражена або знищена, затягнула ці колони під Київ, які ми спалили, і так само затягнула це ржаве корито в безпосередню зону ураження, і ми мали скористатися цим шансом. Українці вони такі, що цього шансу не упустили. Паралельно з цим там ще дехто і дещо нормально получили, залишимо це поки що історії», - додав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: У Києві показали уламки ракети «Нептун», яка уразила крейсер «Москва»

Нагадаємо: флагман чорноморського флоту ВМФ росії ракетний крейсер «москва» затонув 14 квітня 2022 року після удару українськими силами оборони.