Міністр оборони Британії підтвердив передачу Україні ракет Storm Shadow

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив, що Лондон передає Україні далекобійні ракети Storm Shadow.

Про це він сказав у четвер у Палаті громад, передає Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Сьогодні я можу підтвердити, що Сполучене Королівство передає Україні ракети Storm Shadow. Storm Shadow — це ракети великої дальності, призначені для високоточних ударів», - заявив він.

За його словами, вони «доповнюють вже передані системи далекого радіусу дії, включаючи ракети HIMARS і Harpoon, а також крилату ракету українського виробництва «Нептун» і системи більшого радіусу дії, отримані в інших місцях».

«Україна має право на захист від цього (агресії росії – ред.). Використання Storm Shadow дасть змогу Україні відкинути російські сили, які знаходяться на українській суверенній території», - заявив британський міністр.

Читайте також: Чехія передасть Україні дві системи ППО «КУБ» із ракетами

Як повідомляв Укрінформ, раніше телеканал CNN з посиланням на кількох високопоставлених західних чиновників повідомив, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow напередодні довгоочікуваного контрнаступу ЗСУ.

Storm Shadow – крилата ракета великої дальності, розроблена спільно Великою Британією і Францією. Її зазвичай запускають з повітря.

З дальністю стрільби понад 250 км (155 миль) вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу "земля-земля" (ATACMS), передає телеканал.