росія має проблеми з логістикою у війні проти України – британська розвідка

Проблеми логістики залишаються ключовими для росії в її воєнній кампанії проти України.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні зазначається, що 27 квітня цього року російські соцмережі, пов’язані із воєнною тематикою, заявили, що заступника міністра оборони рф, генерал-полковника михайла мізінцева було звільнено. мізінцев відповідав за військове матеріально-технічне забезпечення та перебував на посаді лише вісім місяців.

Звільнення мізінцева не було підтверджено одразу, але припущення щодо його майбутнього свідчать, що проблеми логістики залишаються в центрі воєнної кампанії росії в Україні.

За даними британської розвідки, росія не має вдосталь боєприпасів для досягнення успіху в наступі. Брак боєприпасів викликає внутрішні розбіжності, особливо між міноборони рф та пвк «вагнера».

Читайте також: росія протягом року збирається «тихо» мобілізувати 400 тисяч військових – WP

«росія продовжує надавати найвищий пріоритет мобілізації своєї оборонної промисловості, але вона все ще не в змозі виконати вимоги воєнного часу. У той час як російські політичні лідери наполегливо вимагають успіху на полі бою, російські фахівці з логістики застрягли посередині», – зазначають у розвідці.

Читайте також: На окремих ділянках Бахмута росіяни були контратаковані та залишили деякі позиції - Сирський

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що оборонні споруди, які росія зводить на своїй та тимчасово окупованій території України, свідчать про глибоке занепокоєння тим, що ЗСУ можуть здійснити великий прорив.