На Чернігівщині внаслідок обстрілів одна людина загинула, четверо поранені

Війська рф уночі обстрілювали прикордоння Чернігівщини з артилерії, РСЗВ, гвинтокрилів, а також скинули авіабомбу. Внаслідок обстрілів одна людина загинула, троє дорослих і підліток дістали поранення.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус, передає Укрінформ.

"Цієї ночі російські терористи масово обстрілювали села у Чернігівському прикордонні. Цілили із авіабомб, артилерії та ракет", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ОВА, у Новгород-Сіверському районі пізно ввечері було здійснено авіаатаку на Семенівку. Загарбники скинули керовану ФАБ-500. Поранені троє мирних жителів, пошкоджено 6 будинків, сталися пожежі.

Читайте також: росіяни вдарили керованими авіабомбами по селу на Чернігівщині

Загарбники вели обстріли з артилерії та РСЗВ у напрямку сіл Галаганівка, Заріччя, Леонівка. По Красному Хутору випустили ракети з гелікоптерів.

Чаус повідомив, що внаслідок обстрілу села Тимоновичі загинув мирний житель, поранено підлітка. У селі пошкоджені три будинки, спалахнули пожежі.

Він додав, що в Чернігівському та Корюківському районах загарбники вели обстріл в напрямку Сеньківки та Хрінівки.

"Усі поранені (троє дорослих і дитина, травми середньої тяжкості) доправлені до місцевої лікарні, надано необхідну допомогу. Медперсонал на звʼязку з Управлінням охорони здоровʼя ОВА, у випадку необхідності буде надано додаткову меддопомогу", - запевнив начальник ОВА.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

За його словами, Новгород-Сіверська РВА та Семенівська громада спільно працюють щодо питань евакуації із сіл, де загроза обстрілів залишається.

Як повідомлялося, за даними ОК "Північ", російські війська із 21:00 28 квітня до 08:00 29 квітня 11 разів обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської області, застосовували керовані авіабомби, міномети, артилерію та ракети із гелікоптера.