Чехія та Україна спільно вироблятимуть зброю, навчальні літаки та ремонтуватимуть танки

Україна та Чехія підготували шість ключових проєктів спільного виробництва, які стосуються виробництва боєприпасів, зброї, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел на спільній з президентами України та Словаччини Володимиром Зеленським та Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас підготовлено 6 ключових проєктів спільного виробництва на базі як українських, так і чеських фірм…. Що стосується конкретних проєктів, вони стосуються виробництва боєприпасів, ручної зброї, ремонту танків, наприклад Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків. Для нас передання технологій і виробництва є пріоритетом для того, щоб це виробництво частково або повністю могло здійснюватися на території України», - сказав він.

Читайте також: Чехія готова наростити потужності модернізації Т-72 для України

Павел відкреслив, що кінцевий результат такого виробництва має використовуватися з урахуванням технологій, які є із чеського боку, і з українського.

Президент Чехії також зауважив, що його країна спрямовує роботу на програму з відбудови Дніпра та Дніпропетровської області та співробітництво у сферах енергетики, економіки, транспортної інфраструктури, житлового господарства.

Читайте також: Польща розширює виробництво САУ Krab, які передає Україні

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.