Ворог влучив в об’єкт електрогенерації на Донеччині

Через масований обстріл Донецької області є влучання в один з об’єктів генерації електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Під час масованого обстрілу, який росія здійснила 28 квітня, було зафіксовано влучання в один з об’єктів генерації електроенергії у Донецькій області. Ворог здійснив артилерійський обстріл, внаслідок якого було частково пошкоджено обладнання. Під час обстрілу працівники цього об’єкта не постраждали», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інші об’єкти генерації України під час обстрілу 28 квітня не були пошкоджені. Об'єднана енергетична система працює стабільно, з профіцитом потужності.

Читайте також: Уряд спростив процедуру доступу до інфраструктури обʼєктів електроенергетики

Як повідомлялося, починаючи з 10 жовтня 2022 року держава-терорист завдає масованих ракетно-дронових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України. За цей період були уражені 24 об’єкти генерації (теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідро- та гідроакумулюючі станції), близько половини підстанцій системи передачі, 43% магістральних мереж. У більшість об’єктів влучали по декілька разів.

Читайте також: Україна та США працюють над спільною програмою у сфері енергетики

За оцінками дослідження Світового банку, станом на лютий 2023 року збитки, завдані енергосистемі України, сягають 11 млрд доларів.

Фото ілюстративне