Резніков - про надання Україні зброї: Залишилися літаки та хіба що «Зірка смерті»

Міністр оборони Олексій Резніков переконаний, що міжнародні партнери передадуть Україні сучасні бойові літаки, необхідні для визволення від російських загарбників.

Про це він заявив на пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні країни НАТО передають нам авіацію поки що радянського зразка, але я переконаний, що незабаром ми із вами будемо так же спокійно говорити, як про Рatriot та HIMARS, і про сучасні бойові літаки. За великим рахунком, у зверненні до Санти залишилися літаки та хіба що «Зірка смерті», якщо хто любить «Зоряні війни». Тому сьогодні з точки зору політичного планування на рівні Міністерства оборони ми вже майже біля стелі щодо задач і досягнень», - сказав очільник МОУ.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає літаки від союзників: Ми доб'ємо це питання

За його словами, у лавах Збройних сил України на початку повномасштабного вторгнення росії було близько 261 тисячі осіб, з урахуванням цивільних. Тоді головним завданням для держави було вижити, і українці з честю його виконали.

«Напочатку наші партнери готували до партизанської війни, тоді більше йшлося про засоби ураження на короткі дистанції, і щастям були для нас «стінгери», «джавеліни», NLAW. Зараз ми маємо чітко зафіксувати, що у нас на озброєнні є важка артилерія 155 мм, «хаймарси», бронетехніка всіх основних відомих вам типів та марок. Створено танкову коаліцію, на бойовому чергуванні вже стоять Рatriot», - наголосив глава МОУ.

Читайте також: Це марафон, а не спринт - Резніков про можливі терміни закінчення війни

За його словами, потрібно визначати нові цілі. Одна з них - підвищення ефективності оборони, яка дасть змогу завершити війну перемогою України та вийти на кордони станом на 1991 рік й встановити таку систему оборони, яка буде спроможна триматися у разі нової спроби з боку російської федерації отримати реванш.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони заявляв, що у лавах Збройних сил приблизно 700 тисяч осіб.