Данілов про відео зі стратою українського військового: Знайти нелюдів є справою честі

Єдині новини

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав справою честі знайти причетних до страти українського військовополоненого, відео якої поширилося у соцмережах.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наші спецоргани чітко розуміють, що їм треба в такому випадку робити. Більш того, це навіть справа честі - знайти цих людей. Це, я більш ніж упевнений, обов’язково буде зроблено, тому що це пробачати не можна”, - наголосив Данілов.

Він додав, що цивілізований світ занадто довго спостерігав за створенням "Четвертого рейху".

Читайте також: Світ отримає війну з Четвертим рейхом, якщо обере ганебний мир з рф – Данілов

“І на жаль, сьогодні вже без ліквідації саме Четвертого рейху, їх військово-політичного керівництва з точки зору усунення їх від влади ця ракова пухлина може надалі поширюватися на території Європи й ... інших країн. Це дуже небезпечно для світу. Я не знаю, що ще ці нелюди мають зробити, для того щоб світ мав максимально активно реагувати на всі ці речі”, - заявив секретар РНБО.

Як повідомлялося, в Мережі з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

За інформацією CNN, перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте "вагнерівцями" і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поряд із пошкодженим військовим автомобілем. На російських акаунтах стверджується, що відео зняте поблизу Бахмута.

Читайте також: Голова СБУ про тих, хто відрізав голову українському бійцю: «Ми знайдемо цих нелюдів»

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і навмисно сильно розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на рослинність у кадрі. На ньому російський боєць із ножем обезголовлює українського військового, який, судячи з голосу на відео, ймовірно, був живий на початку розправи.

Читайте також: Зеленський – про страту українського воїна: Це відео росії, якою вона є

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео, на якому російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які скоїли цей злочин.