Ігнат - про можливість ракетних обстрілів на Великдень: Ознаки підготовки є завжди

Єдині новини

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат радить українцям не забувати про те, що російські військові можуть завдати масованого ракетного удару будь-коли, не тільки на Великдень.

Про це він зазначив в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Те, що країна, яка використовує релігію як зброю масового ураження, на сьогодні я так називаю московський патріархат, може зробити це і на Великдень, а може і не зробити. Не можу я дати таку відповідь. Ознаки підготовки є завжди», - сказав Ігнат.

За його словами, ворожі кораблі виходять у море та заходять, літаки теж перебувають на аеродромах базування. Україна володіє інформацією про те, де саме знаходяться літаки ворога, в якій кількості, чи є ракети біля них. «Ми мусимо бути в готовності і мусимо захищати країну в будь-який час», - зазначив Ігнат.

Читайте також: F-16 можуть знищувати цілі ще на кордонах та загнати на дно флот рф - командувач Повітряних Сил

Як повідомляв Укрінформ, на бойовому чергуванні в Чорному морі росія тримає чотири свої кораблі, зокрема один носій крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом – до чотирьох ракет. В Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Натомість у Середземному морі зафіксована присутність близько семи російських кораблів, зокрема трьох ракетоносіїв, загальний залп яких становить до 20 "Калібрів".