На Луганщині за держзраду судитимуть колишнього інспектора СІЗО та ексслідчого поліції

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх поліцейських, яким повідомлено про підозру в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“Встановлено, що в березні 2022 року колишній інспектор ізолятора тимчасового тримання ГУ Національної поліції в Луганській області добровільно вступив до так званого “Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр”, а другий обвинувачений, колишній слідчий одного з відділів поліції Станично-Луганського РВ УМВС в Луганській області став “прокурором” у так “званій прокуратурі Сватівського району лнр”, - ідеться в повідомленні.

Матеріали обвинувачень направлено до Першотравенського міського та Новомосковського міськрайонного судів Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Читайте також: Екскерівнику поліції Вінниччини оголосили підозру в держзраді

Фігурантам загрожує позбавлення волі терміном 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції.

Читайте також: У Львові експрацівника СБУ за держзраду засудили на 14,5 року ув'язнення

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області Служба безпеки затримала представників колишньої загарбницької псевдоадміністрації, які організовували фейковий плебісцит щодо «приєднання» регіону до складу російської федерації та погрозами змушували людей «голосувати».