Гутерреш прокоментував відео із розстрілом росіянами українського військового

Кадри з убивством українського військовополоненого є ще одним нагадуванням про необхідність дотримання законів ведення війни.

Про це сказав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час спілкування за ЗМІ у Києві разом з Президентом Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо працювати над вирішенням гуманітарних проблем, зокрема допомагати з обміном військовополонених. Жахливі кадри, коли український військовослужбовець, очевидно, був убитий – це ще одне нагадування про необхідність дотримання законів ведення війни», - сказав Генеральний секретар ООН.

Читайте також: росіяни розстріляли полоненого бійця ЗСУ після слів «Слава Україні» - Єрмак відреагував

Як повідомлялося, 6 березня у мережі з’явилось відео, на якому росіяни розстріляли українського військовополоненого. На кадрах український боєць на вимогу росіян зняти шеврон ЗСУ відповідає гаслом "Слава Україні!", після чого його розстрілюють. Де і коли було знято відео — невідомо.

СБУ та Офіс Генпрокурора розслідують страту полоненого.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-партнерам і колегам-омбудсменам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця як приклад чергового воєнного злочину рф.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана негайно розпочати розслідування.