Клименко: Жорсткою побудовою і охороною кордону МВС займеться вже після війни

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вважає, що держслужбовці МВС займуться питанням жорсткої побудови і охорони кордонів України вже після закінчення війни, бо, за його словами, важко щось зробити у цьому плані, коли кордон обстрілюють.

Про це він сказав у інтерв'ю Укрінформу.

“Сподіваюся, що після закінчення війни – після того, як ми повністю виженемо ворога за міжнародні визнані межі нашої держави – ми займемося жорсткою побудовою і охороною цього кордону для того, щоб більше ніхто не зміг перейти цю лінію”, - заявив міністр.

За його словами, у правоохоронців є достатньо сил – і військових, і прикордонних, – щоб вони могли вчасно і ефективно зреагувати на будь-яку зміну оперативної або військової обстановки на території України.

Читайте також: У разі повномасштабного наступу «легкої прогулянки» Україною для росіян не буде - Клименко

“У той же час дуже важко робити щось на кордоні, коли тебе обстрілюють. Наприклад, Сумську область за минулу добу (28 лютого – ред.), саме прикордоння, обстріляли 17 разів. Тому ми тут говоримо про захист нашого кордону зі зброєю в руках. І звісно, що ми будемо давати відсіч ворогу по всьому кордону. Звичайно, що він у нас замінований. Це такі вже воєнні особливості”, - уточнив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Офісу Президента, станом на середину листопада 2022 року в Україні велася робота з розбудови кордону в прикордонних з білоруссю областях.