Україна наближається до забезпечення повної відповідальності рф за скоєні злочини – Зеленський

Україна крок за кроком іде до того, щоб забезпечити повну відповідальність рф, як держави-терориста, за скоєні злочини. Інституції, які вже працюють, працюватимуть ще активніше.

На цьому в своєму вечірньому зверненні наголосив Президент України Володимир Зеленський.

«Відбулася масштабна конференція за участю багатьох наших партнерів – правників України, всієї Європи та світу. United for Justice. «Обʼєднані заради справедливості». Крок за кроком ми йдемо до того, щоб забезпечити повну відповідальність держави-терориста за скоєне проти нашої держави, проти наших людей», - сказав Зеленський.

Читайте також: Світ достатньо сильний, щоб покарати росію за війну - Зеленський

Глава держави підкреслив, що покарання мають зазнати всі російські вбивці, кожен організатор цієї агресії, усі, хто будь-яким чином забезпечує війну проти нашої держави й терор проти наших людей.

«І це не просто якась мрія про справедливість. Це робота, яка вже ведеться. Це домовленості, яких ми вже досягаємо. Це інституції, які вже працюють і будуть працювати ще активніше заради відновлення справедливості. Заради покарання винних в агресії», - сказав Президент.

Читайте також: Україні потрібні винищувачі F-16, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам – Ігнат

Зеленський подякував усім партнерам, які допомагають будувати мережу юридичної взаємодії, щоб відповідні вироки прозвучали й були реалізовані.

Як повідомлялося, 3 березня у Львові розпочалася конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості» або «юридичний Рамштайн». Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.