Захист неба і літаки F-16: командувачі сил ППО України та США обговорили співпрацю

Командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук обговорив із командувачем Повітряних сил США в Європі та Африці генералом Джеймсом Хекером посилення спроможностей української системи ППО в контексті можливої передачі літаків F-16.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомила в Телеграмі.

"Днями відбулась телефонна розмова з командувачем Повітряних сил США в Європі та Африці генералом Джеймсом Хекером. Розповів про 365 днів битви за українське небо, про поточну ситуацію на фронті, окремі питання організації протиповітряної оборони України", – зазначив Олещук.

Також командувачі обговорили перспективні напрямки двостороннього співробітництва щодо постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у межах міжнародної технічної допомоги Україні, зокрема посилення спроможностей української системи ППО.

Читайте також: Для повного захисту українського неба потрібно прибрати авіаційне табу - Президент

Командувач Повітряних сил ЗСУ подякував генералу Хекеру, керівництву та народу Сполучених Штатів за послідовну підтримку України.

Читайте також: Залужний обговорив із генералом Міллі посилення української ППО

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки, українська сторона донесла до партнерів, що цьогоріч має отримати всі необхідні для перемоги типи зброї.