Мобілізовані росіяни жаліються, що їх відправляють «на забій» - CNN

Мобілізовані російські військовослужбовці, кинуті на війну проти України, заявляють, що їх відправляють «на забій» як витратний матеріал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що військові з полку №1439, який дислокується в Іркутську, уже вдруге виступають з аналогічним протестом.

В останньому відеозверненні, оприлюдненому в суботу, група осіб у військовій формі стверджує, що вони отримали «незаконні й злочинні накази» від свого командування – їх відправили «на забій» штурмувати Авдіївський укріпрайон без будь-якої підтримки та підготовки.

Читайте також: Через значні втрати ворог веде приховану мобілізацію на Кавказі - Генштаб ЗСУ

«Командування «днр» розстрілює з кулеметів та БМП наших мобілізованих за те, що вони відмовляються йти до штурмових підрозділів... На цей час цей батальйон практично повністю знищений», – каже один з військових.

За його словами, підрозділ перебуває у «відчайдушному становищі».

Інше відео від військових цього самого полку було поширене наприкінці січня. У ньому група солдатів розповіла, що їхні командири обстрілювали їх за те, що вони відмовлялися йти на передову, та змушували воювати без належної підтримки. «Наше командування прямо каже нам, що ми – витратний матеріал», – заявили вони.

Читайте також: Перехоплення ГУР: Загарбник жаліється, що російські військові обстрілюють своїх

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення Сили оборони знищили вже близько 148 тисяч 130 російських військових.