Напередодні вторгнення головний прикордонник білорусі брехав, що напад неможливий - Дейнеко

Голова прикордонслужби білорусі перед повномасштабним вторгненням рф брехав, що нападу "точно не може бути".

Про це очільник ДПСУ Сергій Дейнеко сказав в інтерв’ю “Українській правді”, передає Укрінформ.

"19 лютого я за командою Президента зустрічався зі своїм колегою, це була зустріч на кордоні. Я довів йому нашу інформацію, попросив передати її самоназваному президенту лукашенку... Мій колега запевнив, що цього "точно не може бути". Але по його реакції я бачив, що він бреше. Це була остання зустріч і остання розмова з ним", - розповів він.

Керівник ДПСУ зазначив, що дав йому послухати деякі матеріали, перехоплення розмов російських військовослужбовців. "Він зблід, потім став червоним, потім зеленим, обіцяв, що доповість цього ж вечора лукашенку. Ну, а далі ми вже бачили, що відбувалося", - додав він.

Читайте також: За два тижні до вторгнення прикордонники знали, що росія нападе - Дайнеко

На думку Дейнека, втримати ситуацію, особливо в перші дні, Україні допомогло те, що ЗСУ провели навчання у лютому, на противагу навчанням так званої союзної держави білорусі та росії.

"Я дуже радий, що ці навчання були проведені, наші військові частини були підняті, розгорнуті і під час збройного вторгнення росії вони вже могли протистояти і завдавати вогневе ураження", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.