Дуда і Блащак зустрілися з українськими танкістами, які опановують у Польщі Leopard 2

Фото

Президент Польщі Анджей Дуда і міністр національної оборони Маріуш Блащак відвідали танковий полігон у Свєнтошуві (південний захід Польщі), де зустрілися з українськими танкістами, які опановують танки Leopard 2, та інструкторами, які їх навчають.

“Ми із задоволенням дивимося з паном прем'єром (Блащаком - ред.), як наші інструктори спільно з колегами з Канади і Норвегії проводять навчання і як швидко українські військові - дуже досвідчені танкісти, які приїхали прямо з фронту і які ще декілька днів тому були на фронті - опановують танки”,- підкреслив Дуда під час брифінгу для ЗМІ.

Він нагадав, що Польща вже передала Україні 240 танків Т-72 і планує найближчим часом передати ще частину парку старих танків. Він зазначив, що Польща також передала Україні ПЗРК Piorun, CAУ Krab, які допомагають українцям ефективно боротися з ворогом.

Дуда подякував польським військовим за те, що вони ефективно навчають українських військових, аби ті могли якомога краще захищати свою батьківщину, а також цілу Європу від російського імперіалізму, що відродився.

Читайте також: Країни НАТО збільшать виробництво зброї, щоб поповнити спустошені війною арсенали

Як повідомлялося, навчання українських танкістів відбувається в межах місії ЄС з військової підтримки України (EUMAM Ukraine – EU Military Assistance Mission Ukraine). Загалом до Польщі прибули 105 українських військових, які складають 21 екіпаж танків. Польща передасть Україні роту танків Leopard 2 (14 одиниць).

Фото: www.gov.pl