російські сили не можуть вирішити, де буде основний удар ЗСУ — британська розвідка

Прорив ЗСУ на Запоріжжі та у Луганську ще більше підірвав би мету рф про «звільнення Донбасу», у зв`язку з чим російські стратеги не можуть вирішити, якій із загроз надати пріоритет у протидії.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається, зображення з відкритих джерел станом на 7 лютого вказують на те, що росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України, особливо поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

Як наголошує британська розвідка, попри поточний оперативний фокус на центральному Донбасі, росія, як і раніше, стурбована захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту. Про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, що триває, і перекидання особового складу.

Читайте також: Загарбники намагаються знайти слабкі місця в українській обороні - розвідка

Лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій росією Запорізької області - 192 км.

«Великий прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського "сухопутного мосту", що з'єднує ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену росією військову мету - "звільнення" Донбасу. Рішення про те, якій з цих загроз надати пріоритет у протидії, ймовірно, є однією з головних дилем для російських оперативних планувальників», - вважає британська розвідка.

Читайте також: Канадська розвідка каже, що рф зіткнулася із дефіцитом боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що щоденні втрати росіян у війні проти України різко зросли через низький рівень підготовки особового складу, недостатню координацію та нестачу ресурсів на фронті.