Газпром створює приватну військову компанію – розвідка

російський енергетичний монополіст "Газпром нафта" створює власну приватну військову компанію. 

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Відповідне розпорядження було підписане головою уряду рф Міхаілом Мішустіним. Документ встановлює, що засновниками організації буде ПАТ "Газпром нафта" з розміром долі у статутному капіталі "організації" 70% та "Приватна охоронна організація стаф-центр" з часткою 30%.

"При створенні "організації" уряд рф посилається на закон "про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу", де зазначено, що підприємствам галузі "може бути надано право на заснування приватної охоронної організації". Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі новоствореної "організації" не може бути меншим ніж 50%", - зазначили в ГУР.

На думку розвідників, таким чином в рф продовжується "гонка озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом пвк "вагнер" євгенія пригожина.

Читайте також: Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що українська розвідка тримає на постійному контролі ядерну складову збройних сил росії.