Зберігається ймовірність просування росіян в районі Бахмута – розвідка Британії

На лінії фронту російсько-української війни склалася ситуація, коли сторони спроможні тільки утримувати свої позиції, і лише в районі Бахмута зберігається імовірність обмеженого просування російських військ. 

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Зазначається, що останніми днями найзапекліші бої точилися на трьох ділянках у Донецькій і Запорізькій областях. 

При цьому на північному сході, біля Кремінної, Україна, ймовірно, досягла певних успіхів і ефективно захищалася від російських контратак.

Читайте також: росії дедалі важче завдавати високоточних ударів на великій відстані – розвідка Британії

На Бахмутському напрямку в Донецькій області російські сили та «вагнерівці», ймовірно, відновлювали свої позиції в місті Соледар після його захоплення на початку цього тижня, зазначається у зведенні.

На півдні, в Запорізькій області, обидві сторони зосередили значні сили та проводили артилерійські перестрілки й обмежені бойові сутички, але уникали будь-яких широкомасштабних наступальних зусиль.

«Загалом війна зайшла в глухий кут. Водночас зберігається висока ймовірність просування росіян навколо Бахмута», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Підвищенням призовного віку кремль прагне приховати мобілізацію – розвідка Британії

Як повідомлялося, ворожа ПВК "вагнера" лише у боях за Бахмут та Соледар втратила близько 40 тис. бійців, що становить близько двох третин цієї структури.