Британія виступає за «гібридний» трибунал над владою рф

Велика Британія приєдналася до групи міжнародних партнерів, які будуть добиватися кримінальної відповідальності за вторгнення росії в Україну.

Про це заявив у п`ятницю глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

«Ці звірства (росії в Україні - ред.) не повинні залишитися безкарними. Саме тому Велика Британія прийняла запрошення України приєднатися до цієї коаліції, запропонувавши свій юридичний досвід для вивчення можливостей притягнення російських лідерів до повної відповідальності за їхні дії», - сказав Клеверлі.

Зазначається, що участь Британії включатиме оцінку можливості створення нового «гібридного» трибуналу, спеціалізованого суду, інтегрованого у національну систему правосуддя України з міжнародними елементами.

Читайте також: У розвідці назвали варіанти для путіна – затяжна війна або бунт та міжнародний трибунал

«Розслідування злочину агресії могло б доповнити встановлені механізми розслідування воєнних злочинів, включаючи Міжнародний кримінальний суд і внутрішній правовий процес України. Разом ці паралельні процеси допоможуть забезпечити повне розслідування всіх злочинів і притягнення винних до відповідальності», – сказав Клеверлі.

Читайте також: У Лондоні відбудеться міжнародна зустріч з питань воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, Європейський парламент у четвер більшістю голосів ухвалив резолюцію на підтримку дії із створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.