росія готувалася до затяжної війни ще з осені - радник глави МВС

Радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов заявив, що у росії почали готуватися до затяжної війни з осені.

Про це він сказав під час телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони, звичайно, будуть переходити до певної тактики затяжної війни, і ми, загалом, бачимо, що вони не зараз це почали, а до цього прийшли, умовно кажучи, ще після літа – з осені», - зауважив Смірнов.

За його словами, спершу у росії розраховували дуже швидко зайти на територію України, а коли не вийшло, відбувся перехід до фази позиційних боїв. Нині ж у росіян, за словами радника глави МВС, немає шансів здійснити "бліцкриг".

«Те, що ми бачимо, у тому числі в інформаційному просторі, і по тому, що вони роблять на полі бою – то вони дійсно готуються до затяжної війни. Але їхнє основне завдання, за великим рахунком, – працювати на виснаження (України - ред.), б’ючи, у першу чергу, по об’єктах критичної інфраструктури і залишаючи людей без опалення і світла», - сказав Смірнов.

Читайте також: рф планує найближчим часом перевести економіку на воєнні рейки - розвідка

На його думку, у кремлі досі вірять у те, що зможуть змусити Україну сісти за стіл перемовин - шляхом тиску безпосередньо на Київ або ж сподіваючись на припинення підтримки України з боку європейських партнерів.

«...Вони хочуть посадити нас за стіл перемовин, бо для них це єдиний вихід з цієї ситуації. Їхня ключова історія – це легалізувати перемовини, вийти з новою перемогою і так далі», - вважає радник міністра.

Водночас він наголосив, що українська сторона в усіх форматах говорить про те, що не сідатиме за стіл перемовин і що жодні розмови щодо територіальної цілісності не будуть прийняті.

Читайте також: Зеленський: Щодня і щоночі діємо, щоб зменшити потенціал ворога

Європа, як наголосив Смірнов, на боці України, що засвідчують соціологічні дослідження. "І це, загалом, постійно доводиться різними голосуваннями на підтримку України, наданням нам фінансової і військової допомоги тощо", - зазначив радник глави МВС.

Як повідомлялося, за спостереженнями воєнної розвідки України, росія проводить підготовку до довготривалої війни.