В ООН підтвердили загибель в Україні понад 7000 цивільних через агресію рф

Підтверджена кількість загиблих серед цивільного населення в Україні з моменту військового вторгнення росії перевищила сім тисяч (точна цифра – 7031), понад 11 тисяч (11327) зазнали поранень.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Фахівці підрахували, що лише з 1 до 15 січня загинули 104 і були поранені 284 цивільних.

Реальне число жертв може бути набагато більшим, відзначили в міжнародній організації.

Читайте також: Ракетний удар у Дніпрі: кількість жертв зросла до 40, троє із загиблих - діти

В управлінні верховного комісара ООН із прав людини наголошують, що реальне число загиблих є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, та багато повідомлень все ще потребують підтвердження.

«Це стосується, наприклад, до населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Лисичанськ, Попасна і Сєвєродонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб», – додають в організації.

Читайте також: росіяни за минулу добу вбили в Україні 18 цивільних, 34 поранені

В організації зазначають, що більшість зафіксованих втрат серед цивільних осіб було спричинено застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари.

Як раніше повідомляло агентство, від початку повномасштабного вторгнення війська російської федерації вбили в Україні 455 дітей, ще 897 дітям завдали поранень.