російська армія вбила в Україні вже 455 дітей

російська армія вбила в Україні вже 455 дітей

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення війська російської федерації вбили в Україні 455 дітей, ще 897 дітям завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Станом на ранок 16 січня 2023 року більше ніж 1352 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 455 дітей загинуло та понад 897 отримали поранення різного ступеню тяжкості", - ідеться у повідомленні.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 429, Харківській - 269, Київській - 117, Запорізькій - 84, Херсонській - 83, Миколаївській - 82, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 56.

Під час проведення рятувально-пошукових робіт на місці руйнування дев'ятиповерхового житлового будинку у Дніпрі, на який ворог здійснив атаку 14 січня, виявлено тіло 4-річної дитини. Пошукові роботи продовжуються.

16 січня військові рф завдали дві ракетні удари по Запоріжжю. Пошкоджено житловий 5-поверховий будинок. Внаслідок обстрілу травмовано троє дітей. Двом по 10 років, одній - 16, вона госпіталізована.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 3126 закладів освіти. 337 з них зруйновано повністю.

Читайте також: Понад 23 тисячі українців готові прихистити дітей, які під час війни стали сиротами - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Дніпру зросла до 35, серед них - двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-