Зеленський подякував Польщі за танки Leopard, а Литві – за зенітні системи

Фото

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Польщі за рішення щодо танків для України і Литві - за зенітні системи для захисту енергетичної сфери.

Про це він заявив під час пресконференції за результатами другого саміту Люблінського трикутника у Львові, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні я можу сказати важливе слово для нашої оборони, нашої держави, для нашої армії спільного захисту і України, і всієї Європи. Це слово – «танки». Я вітаю це рішення, яке ухвалила Польща, яке ухвалив Анджей, уряд Польщі і думаю, пан Президент (Дуда – ред.) повідомить усі деталі», - сказав Зеленський.

Читайте також: Польща передасть Україні німецькі танки Leopard

Також він подякував Литві за рішення передати Україні зенітні системи, які, за його словами, посилять захист енергетичної системи, зокрема, від атак іранських дронів.

За словами Президента України, у декларації, підписаній на саміті "Люблінського трикутника" у Львові, передбачено просування української формули миру, невід'ємне право України захищати свій суверенітет і територіальну цілісність, сприяння Україні на шляху до членства в ЄС та НАТО та безпекові питання.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу перебуває у Львові.