У Міноборони запевняють, що одягом і харчуванням військові забезпечені повністю

Збройні Сили повністю забезпечені необхідним одягом і харчуванням відповідно до запитів Генерального штабу, на складах також є резерв бронежилетів і касок.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю у рамках телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми забезпечили повністю Збройні Сили і зимовим одягом, і літнім одягом, бронежилетів близько 200 тисяч лежить на складах у резервах, 150 тис. шоломів на складах у резервах про всякий випадок - на заміну і на збільшення, якщо буде потреба», - зазначив він.

Резніков нагадав, що на початку повномасштабної війни росії проти України одяг і оснащення часто доставляли захисникам волонтери, але сьогодні це все, за його словами, є.

«Щодо забезпечення по харчуванню, одягу, проблем жодних немає, усі потреби, які нам подає Генштаб, ми закриваємо», - запевнив міністр.

Читайте також: Резніков: Україна має виробляти все — від снарядів до ракет

Водночас він висловив вдячність волонтерам і підкреслив, що зараз вони можуть приділяти увагу іншим речам.

«Сьогодні волонтери можуть свою активність переносити на ті речі, які ми не встигаємо, тому що є бюджетні обмеження, у тому числі не вистачає грошей на цю війну... Я підтримую й аплодую всім волонтерським організаціям – великим, маленьким, одинакам, усім, хто це робить. Тому що відвезти гігієнічні пакети і молоко на лінію фронту, щось смачне, або закупити партію безпілотників - це однаково важливо для наших військових», - підкреслив Резніков.

Читайте також: Потреби у додатковій мобілізації в Україні поки немає - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підтримує розвиток українського військово-промислового комплексу України і переконаний, що протестоване у ході розв’язаної росією війни озброєння у майбутньому високо цінуватиметься на ринках.