Частину ракет росія відправляє для ударів по Україні просто з конвеєра – розвідка

рф вже використовує стратегічний запас за деякими видами озброєння, а частину ракет для ударів по Україні відправляє прямо із заводу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За даними воєнної розвідки України, ворог вже використовує стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні. Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить, багато залежить від виробництва. Так, воно впало порівняно з довоєнним періодом. Але, на жаль, рф за рахунок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави", – сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Зазначається, що упродовж двох місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм і 152 мм з білорусі. Крім того, за даними воєнної розвідки, тривають перемовини рф з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ "Смерч" та "Ураган", яких у неї дефіцит, а також перемовини рф з Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет.

Скібіцький додав, що існують відповідні проєкти угод між цими країнами, але на сьогодні постачання такого озброєння не зафіксовано.

Читайте також: Ворог вдарив по Вільнянську ракетами С-300

Як повідомлялося, за даними Міністерства оборони Великої Британії, після масованих атак по Україні росія майже вичерпала поточний запас іранських дронів.