рф тримає носії «Калібрів» у Чорному й Середземному морях, загальний залп — 84 ракети

Станом на 29 листопада, в Чорному морі на бойовому чергуванні ворог тримає один носій крилатих ракет типу “Калібр” із загальним залпом вісім ракет. У Середземному морі - п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

“У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 12 ворожих кораблів, серед яких один носій отр «калібр», загальний залп - вісім ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі; в Середземному морі – дев'ять ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 23 судна, з них три судна рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 20 суден, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ готові до відбиття нового ракетного удару рф — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що упродовж останніх дев'яти місяців повномасштабного вторгнення російські війська вже завдали понад 16 тисяч ракетних ударів по Україні.