Штати закликали до негайної деескалації в Сирії й Іраку

США звернулися із закликом до негайної деескалації в Сирії й Іраку через посилену загрозу для життя цивільних на тлі останніх терактів у Туреччині, а також антитерористичної операції, розгорнутої в регіоні турецькими силами.

Про це йдеться в короткій заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій в ніч проти вівторка, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати висловлюють щирі співчуття з приводу загибелі мирного населення в Сирії й Туреччині. Ми закликаємо до деескалації в Сирії, щоби захистити життя цивільного населення та підтримати спільну мету – перемогу над ІДІЛ»,- зазначається в заяві.

Читайте також: Іранський «Корпус вартових» відкрив вогонь по штабах курдської опозиції в Іраку

При цьому підкреслюється, що Вашингтон продовжує виступати проти будь-яких нескоординованих військових дій в Іраку, які порушують суверенітет Іраку.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Туреччини в ніч проти неділі ініціювало проведення антитерористичної операції на півночі Іраку й Сирії, спрямованої проти забороненої в країні «Робітничої партії Курдистану» і курдських «Загонів народної самооборони» (YPG).

Читайте також: Туреччина продовжує антитерористичну операцію в Іраку та Сирії: уражені 89 цілей

Операція відбулася за тиждень після вибуху в Стамбулі 13 листопада, внаслідок якого загинуло шестеро людей, ще 81 людина зазнала поранень. Туреччина вважає, що це був теракт, до якого причетні обидва згадані курдські об'єднання.