росіяни знищили об'єкт, який постачав електрику на Херсонщину та частину Миколаївщини

Фото, відео

росіяни практично знищили енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує. Два автотрансформатори, кожен вагою 250 тонн, підірвані. Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна - що, на думку терористів, не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати", - заявив він.

За словами Кудрицького, попри це, "Укренерго разом із ВЦА, ДСНС і обленерго вже опрацьовують схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей".

Він підкреслив, що це не буде просто - "сапери вже обстежують високовольтні лінії, які проходять вздовж територій, де ще зовсім недавно точилися тяжкі бої. Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини".

Читайте також: росіяни замінували всі важливі об’єкти інфраструктури Херсонщини – Зеленський

Як зауважив очільник Укренерго, "більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада. Робимо все можливе, щоб за обраними резервними схемами заживити людей якнайшвидше".

"Паралельно на вихідних ми вже передали перелік необхідного обладнання для Херсонщини нашим закордонним партнерам. Вже відгукнулися системні оператори Польщі і Франції. Обладнання вже прямує в Україну. Дякуємо, друзі", - повідомив він.

Читайте також: На Харківщині підірвався на міні автомобіль енергетиків

Як повідомляв Укрінформ,11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав дві загрози для Херсона – мінування і снаряди росіян, що не розірвалися, та можливі обстріли міста з лівого берега Дніпра.