Україна сяде за стіл переговорів, коли будуть виконані наші умови - Арахамія

Президент Володимир Зеленський чітко окреслив умови перемовин з росією, і Україна сяде за стіл переговорів тоді, коли вони будуть виконані.

Про це заявив голова парламентської фракції "Слуги народу", член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наш Президент Володимир Зеленський чітко озвучив умови, за яких можна про щось говорити з росією. Це відновлення територіальної цілісності, відшкодування всіх завданих збитків, покарання усіх воєнних злочинців, дієві гарантії, що це не повториться", - наголосив Арахамія.

Читайте також: Арахамія: Коли на півдні будуть досягнуті поставлені цілі, українці дізнаються про це не від шойгу

Він нагадав, що багато розмов щодо переговорів з рф точилося до звільнення Херсона. Деякі публікації в ЗМІ з цього приводу мали скептичний характер.

"Впевнений, після успіхів на півдні вони уже неактуальні", - зауважив парламентарій.

Арахамія наголосив, що позиція Києва залишається незмінною: "Україна сяде за стіл переговорів тоді, коли наші умови будуть виконані".

Читайте також: Штати не тиснуть на Україну щодо переговорів з росією – Білий дім

Як повідомлялося, 9 листопада речниця мзс рф марія захарова заявила, що росія готова вести переговори з Україною "з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент".

Міністерство закордонних справ України назвало цю заяву черговою димовою завісою та імітацією для перегрупування.