Шмигаль прокоментував можливість евакуації населення через удари рф по енергооб’єктах

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що можливість евакуації населення у разі критичної ситуації з енергетикою - це екстрений крок, який застосовуватиметься в останню чергу.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду.

"Стосовно евакуації з окремих громад чи регіонів, про яку вчора були новини. Зараз ми закликаємо людей виїжджати лише з тих громад, які розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій. Дійсно, плани евакуації розроблені для кожного регіону, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу. Такий сценарій теж можливий, але ми зробимо все, щоб його не допустити", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Масована атака по енергообєктах: ЗСУ обіцяють відплатити росії за кожен удар

Він додав, що держава готується до зими і запасається додатковим обладнанням, і українці теж мають готуватися до складної зими й мати запаси технічної води, ліхтариків, павербанків, теплого одягу, батарейок та інших речей.

Шмигаль додав, що учорашня атака росії – це частина більшої, заздалегідь спланованої стратегії рф щодо знищення української енергетичної системи.

Читайте також: З небезпечних районів у жовтні евакуювали 18 тисяч осіб

Як повідомлялося, вранці 31 жовтня росія вчергове обстріляла Україну. Дронами й ракетами загарбники пошкодили 18 об'єктів, більшість із яких - енергетичні, у 10 регіонах. Частина українців залишилася без світла та водопостачання.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба зазначав, що на території області не відбуваються та не плануються найближчим часом жодні евакуаційні заходи.