Світ має жорстко відреагувати - Зеленський про заяви рф щодо «брудної бомби»

Відео

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви російської федерації про, нібито, використання Україною «брудної бомби» свідчить про те, що росія вже все підготувала. А тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Про це Глава держави заявив у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Україна – це завжди про відновлення. Завжди про життя. І якщо хтось і може застосувати ядерну зброю в нашій частині Європи, то це лише один суб’єкт – і цей суб’єкт якраз і наказав товаришу шойгу кудись там телефонувати. Якщо росія телефонує і розповідає, що, нібито, Україна щось готує, то це означає одне: росія вже все це і підготувала. Вважаю, що зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати», - наголосив Зеленський.

На переконання Президента, лише російська погроза ядерною зброєю, тим більше проти нашої держави, яка віддала свій ядерний арсенал під обіцянки безпеки з боку найбільших ядерних держав, – це підстава і для санкцій, і для ще більшого посилення підтримки України.

Зеленський впевнений, що чим міцніше світ підтримує Україну, тим швидше закінчиться ця війна, а разом з нею і будь-які можливі російські погрози.

«На тижні, що починається, це буде завданням номер один для нашої дипломатії – пояснювати, що відбувається. І я впевнений: світ буде з нами. Світ зрозуміє», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьяном Лекорно, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких «висловив стурбованість» у зв'язку з, нібито, можливим застосуванням Україною так званої «брудної бомби».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував заяви російської сторони про, нібито, плани України влаштувати провокацію з використанням «брудної бомби».