У розвідці не виключають, що російські спецслужби готують теракти проти власного населення

Спецслужби росії, імовірно, готують теракти проти власного населення, щоб потім звинуватити в них Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управляння розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, військкомати на території рф розповсюджують “пам’ятки” для місцевих жителів, у яких звинувачують українські спецслужби у нібито плануванні та проведенні терористичних актів проти мирного населення. Начебто “диверсанти” викладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети, і подібним чином можуть бути заміновані навіть дитячі речі.

У ГУР зазначили, що ця “страшилка” – дзеркальне відображення реальних дій російських загарбників на тимчасово захоплених територіях України. Після звільнення там справді масово залишались різноманітні заміновані предмети, побутові прилади і дитячі іграшки, які призводили до каліцтв і навіть смертей мирного населення.

“Імовірно, російські спецслужби таким чином готують підґрунтя для проведення провокацій з подальшим звинуваченням України”, - наголосили у ГУР.

Читайте також: Наєв: Удар по Кримському мосту могли завдати внаслідок розбірок між силовими структурами рф

Як повідомляв Укрінформ, заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов 20 жовтня поінформував, що у Херсонській області росіяни можуть вдатися до провокацій, щоб здобувати лояльність населення, зокрема до обстрілів Херсона, які видаватимуть за дії Збройних сил України.