Можливості росії вести війну вичерпуються - британська розвідка

Бойові дії в Україні швидко вичерпують запаси озброєння, наявні у росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише BBC із посиланням на промову Джеремі Флемінга, голови спецслужби Британії, відповідального за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії (GCHQ).

“Ми знаємо, як і російські командувачі, що їх запаси та боєприпаси закінчуються”, - заявив Флемінг.

Читайте також: У Forbes підрахували, скільки росія витратила на ракетний обстріл України

На його переконання, мобілізація в росії в’язнів та чоловіків без бойового досвіду “свідчить про відчайдушність ситуації”.

За словами Флемінга, президент путін усе більш ізольований в росії та все частіше ухвалює помилкові рішення.

“Не наражаючись на суттєву критику, процес ухвалення ним рішень показав свою помилковість. Це стратегія із високими ставками, яка призводить до стратегічних помилок у судженнях”, - зазначив розвідник.

Читайте також: Терор проти цивільних осіб показує, що ніяких переговорів рф не хоче - Зеленський

Він додав, що ціна війни для росії постійно зростає, що починає розуміти населення.

“росіяни бачать, наскільки помилковою була оцінка ситуації путіним. Вони ухиляються від призову, усвідомлюючи, що більше не можуть подорожувати. Вони розуміють, що їх доступ до сучасних технологій та зовнішніх впливів буде суттєво обмежено”, - зауважив Флемінг.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України. Наразі відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Керівництво ОБСЄ засудило терористичні російські атаки

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.