Зеленський нагородив 139 військових, ще трьом присвоїв звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 139 українських військовослужбовців, 30 з них - посмертно.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №689/2022 опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі захисники нагороджені орденами Богдана Хмельницького, Данила Галицького та “За мужність”, а також медалями “За військову службу Україні”, “За бездоганну службу”, “Захиснику Вітчизни” й “За врятоване життя”.

Також Президент присвоїв звання Героя України трьом українським захисникам.

Відповідний указ №690/2022 від 6 жовтня опублікований на сайті глави держави.

Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” присвоєно старшому сержанту Дмитру Фінашину.

Крім того, посмертно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” присвоєно майору Вадиму Зеленюку та капітану Вадиму Маньку.

Читайте також: Стефанчук нагородив грамотами військових капеланів

Як повідомляв Укрінформ, за час від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну державними нагородами відзначені майже 30 тисяч українських захисників.