Солдати рф в Україні не спроможні змінити хід війни на свою користь – ексдиректор ЦРУ

російські війська в Україні не спроможні змінити динаміку війни на свою користь, і жодні заходи керівництва рф посилити їх не досягнуть мети.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ході Варшавського безпекового форуму сказав колишній директор ЦРУ Девід Петреус.

«Жодні зусилля путіна не спроможні змінити динаміку у війні. Потрібно визнати цю нову реальність в Україні. Це справжня катастрофа для російської армії», - зазначив Петреус.

За його словами, ситуація в українському війську стала набагато кращою, ніж була на початку війни, й сьогодні Україна має добре підготовлених і мотивованих військовослужбовців, професійне командування, надійну логістику, сучасне озброєння й успішно використовує все це у війні.

«Натомість російська армія навпаки продемонструвала величезне невміння воювати, неготовність солдат і офіцерів до ведення бойових дій і відсутність нового озброєння, через що Україна змогла швидко відвоювати значні території, окуповані з 24 лютого, та звільнити їх від загарбників», - зазначив колишній очільник ЦРУ.

Він переконаний у марності зусиль керівництва країни-агресора змінити хід війни на свою користь. Так, за його словами, оголошення мобілізації стало свідченням слабкості рф, оскільки «тисячі чоловіків кинулись тікати з росії», замість іти воювати.

Петреус також нагадав про вказівку москви керівникам областей сформувати «добровольчі батальйони» для війни в Україні.

«Це дуже схоже на ситуацію, що виникає під час революції, коли в бій кидають непідготовлені, недостатньо екіпіровані й погано озброєні загони, практично не сподіваючись на їхній успіх», - сказав ексдиректор ЦРУ.

Читайте також: США щотижня передають Україні зброю на суму від пів до мільярда доларів - ексглава ЦРУ

«росія в усьому програє Україні. росія нічого не може зробити й направляє на війну все більше й більше людей. Проте вже ніщо не змінить динаміки на полі бою», - вважає Петреус.

Як повідомлялося, в нещодавньому інтерв’ю ABC News колишній директор ЦРУ Девід Петреус висловив думку, що російський диктатор путін загнав себе у глухий кут в Україні, вийти з якого йому не допоможуть ніякі відчайдушні кроки, включно з ядерними погрозами.

«путін програє попри значні, але відчайдушні кроки. Президент Зеленський і Україна мобілізувалися набагато краще, ніж росія», – сказав Петреус, додавши, що Україна набрала, навчила, спорядила, організувала та застосувала війська «незрівнянно краще за росію».

Фото: WarsawSecurityForum