Зеленський каже, що посилення ППО залежить не від грошей

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання посилення протиповітряної оборони залежить не від грошей, а від країн-виробників, які можуть надати потрібні комплекси.

Про це йдеться у матеріалі Української правди, передає Укрінформ.

"Посилити ППО можна, тільки придбавши нові комплекси. І це питання не грошей, хоча це великі гроші: від пів мільярда доларів до двох мільярдів. Але гроші знайти ми можемо. Тут питання країн-виробників. Є США, Ізраїль, є спільна компанія німецько-французько-італійська, вони випускають комплекси середньої дальності дуже непогані”, - сказав Зеленський.

За його словами, ті комплекси, які нам зараз мають надійти, – це комплекси малого радіуса дії, зокрема, NASAMS, про які є домовленості зі США, і IRIS, про які домовлялися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Читайте також: Кулеба обговорив із сенатором-республіканцем посилення ППО України

"Але ж ви знаєте, як це: партнери хочуть нам допомогти, але свої готові комплекси віддати не можуть, а лише виробити нові. Тому чекаємо. Ізраїльтяни могли б нам допомогти. Але з ними складніше", – додав Президент.

Читайте також: Від бомбосховищ до ППО: Шмигаль каже, що безпека буде ключовою після війни

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше наголосив, що темп надання Україні міжнародної допомоги має відповідати темпу руху українських воїнів.

Фото: ОП